2011. augusztus 19., péntek

Mindig várunk valamit...

Mókuskerék. Ördögi kör. Én inkább azt mondom: egy valahol, valamikor végetérő sinusgörbe. Nagyon nehéz felérni a sinusgörbe tetejére. És milyen könnyü lecsúszni rajta...megse kell lökd magad, erőfeszitések nélkül, s észre sem veszed, hogy már lennt vagy. Mindig várunk valamit. A várás. A várás tölti ki az életünk minden napját, úgy gyerekként, mint felnőttként. Várunk...Várjuk hogy végre anyu hazavigyen az óvodából. Vagy épp elvigyen. Várjuk hogy felnőttek legyünk. Várjuk, hogy végre megszülessen a kistestvér. Várjuk, hogy végre megjöjjenek a vendégek. Várjuk, hogy végre 18 évesek legyünk. Várjuk, hogy kitudjuk pipálni a sofőrkönyvet is a "done" listán. Várjuk, hogy apu és anyu végre már ne parancsoljon nekünk. Várjuk a nyarat. Várjuk a telet. Várjuk a vakációt. Várjuk a sokatígérő tábort. Várjuk, hogy végre túllegyünk a szesszión. Várjuk, hogy kitegyék már a vizsgaeredményeket. Várjuk, hogy találkozzunk egy régnemlátott baráttal. Várjuk a különleges eseményeket. Várjuk a koncertet, amire már a jegy szinte megrothadt az asztalon. Várjuk a szülinapunkat. Várjuk a szeretteink szülinapját. Várjuk a régmegígért ajándékot. Várjuk, hogy végre megjelenjen az a régvárt a film a moziba. Várjuk a 2 hónapig szervezett "menjünk ki mán a városba" estét az osztálytársakkal. Várjuk hogy hazaérjünk, egy nehéz egyetemi hét után. Várjuk, hogy végre ránktaláljon a szőke herceg fehér lovon, vagy a Hófehérke alkatu tökéletes lány. Várjuk, hogy megkérjék a kezünk. Vagy hogy igent mondjanak. Várjuk az esküvőnket. Várjuk, hogy kezünkbe foghassuk Isten legnagyobb áldását. Várjuk, hogy kivehessük a szabadságot. És várjuk, és várjuk, és várjuk... Olyan jó azt mondani, :"alig várom már, hogy ez és az és amaz..." vagy - még csak ennyi nap van háááátraaaaa. Ez a szó éltet minket. Várjuk. Olyan jó várni valamit, valamit ami feldobja a sokszor színtelen és száraz sinusgörbét... Még egy kicsi és... Már alig várjuk hogy teljenek a napok, repüljön gyorsabban az idő, csak legyünk már ott, ott fenn a csúcson... Rendeltem egy festményt. És most azt várom. Várom. Nagyon várom. Ha az meglesz, nem tudom majd mit várok... Talán egy újabb festményt...

7 megjegyzés:

Borzási A. Kriszta írta...

ismerős a felsorolás mindegyik mondata :)
élvezem ahogy írsz!
VÁROM a következőt!

Dóczi Tábita írta...

:) Tetszik. Habár úgy érzem, nincs egészen befejezve... Nem szeretnéd folytatni? :)

Leona írta...

ez szépíti meg az életet,a jövőt:) az elkövetkező két hetemet..:D és az utána levőket is:) szeretek várni!:D:D:D

Névtelen írta...

Ez így van. Csak nekem néha az az érzésem hogy ezzel telik az életünk:)...és nekem ez így nem tetszett...így már egy ideje igyekszem úgy élni, hogy örvendjek a pillanatnak, abban a pillanatban lássam az "akármit"..és..majd ha a "várt" eljön ugyancsak...így már nem azt érzem, hogy megy el mellettem az életem, hanem azt, hogy élem azt:)

Bi írta...

Habár nekem ez így nagyon tetszett, kicsit osztozom Hermina véleményén...
tényleg csak eltelik az idő, de egy-egy nehéz pillanatban jól jönnek a kis vágyaink :)

Névtelen írta...

Ugy gondolod hogy"lecsusztal".En ugy gondolom hogy nem.Igaz az ajba latok egy szemelyt aki menekul,onmaga elol es a megsebzett aldozat elol akit a verben hagyott felholtan lelkeben megdermedve.Ugy gondolja meg csak eselye sincs a menekulesre es kemenyen kezebe a fegyverrel elindul lefele.........de jon az irgalmas samaritanus es tekntetedet a nap fele,a feny fele a jovo fele forditja es tanit hogy ne csak a hernyokat figyeld hanem vedd eszre a "pillangot" az igazit aki nem hagy felholtan a verbe aki nem hagy lecsuszni hanem nem engedi el kezedet nehogy egy kicsit is lecsusszal hanem a szeretettel amely mindent legyoz mindent eltur mindent hisz es mindent remel elore nez es mint igaz barat testverul szuletik a nyomorusag idejere.

Névtelen írta...

PARNAM-ALMATLAN EJSZAKAKON-
OLYAN VOLT MINT A TUSKE....


DE JOTT A DICSO MENTOBARKA
HAJNALOK SIMA TUKREN,
TAVASZ JOTT,REMENY,ALDAS,ELET,
S ROZSA NYILT MINDEN TUSKEN.

ILLATAR JARTA AT A TAJAT,
KONNYHARMAT ULT PILLAMON-
(RESZLET)

Lasd te is a tavasz jottet a remenyt az aldast az igazi eletet es nyikjon rozsa ninden tusken....